Wysłany: Nie 22 Lis, 2009 22:14 Atlas ulic - przygotowania
Atlas ulic - co to takiego i z czym to jeść?
To nic innego jak idea stworzenia takiej fotograficznej kroniki ulic, ukazującej zabudowania, obiekty położone wzdłuż traktów naszego miasta.
Pomysł ten swego czasu zwerbalizował nasz kolega z forum - Amon.
Niestety do tej pory nic z tego wyszło. Temat nie jest łatwy i jest za razem (brzmi zagmatwanie )
. Wszystko zależy od pewnej dyscypliny osób współtworzących projekt.
Jak bym to widział?
Zacznijmy od tego, że potrzebujemy osób chętnych i lubiących piesze spacery z aparatem fotograficznym w ręku, a myślę, że takich nie braknie w naszych forumowych szeregach
Na początek wybierzmy główniejsze ulice, te bardziej charakterystyczne.
Podzielmy się nimi (ulicami) i niech każdy robi swoje.
Powiedzmy, że w tym miejscu będziemy dopinać szczegółów plus inne organizacyjne kwestie poruszać.
Korzystając z okazji i prawa pierwszego głosu (eehhh ci admini ) rezerwuję ul.Solankową
Zrobiony materiał, chronologicznie wg numeracji prawa/lewa strona, wstawiamy sukcesywnie na forum, w stosowne miejsce. (Będzie do tego nowy temat lub subforum)
Następnym etapem będzie stworzenie wersji online w formie galerii i puszczenie tego na stronę główną http://www.
ja mam co s podobnego na portalu ino-online.Opisuje nasze dzielnice. Dwie częsci juz sie ukazały, jest na to popyt.wiec pomysł utworzenia tu tez jest swietny.
Ps Dopisze słowko do tego co napisał admninistrator.
Zdjecia moga byc tez robione komórką, przeciez telefony mają juz dobre aparaty