Fotka super"Ławeczka z generałem" ale tych ławeczek jest kilka w Przemyślu na rynku jest ławka z wojakiem Szwejkiem,jak pstrykne fotke to zamieszcze dla porównania
Nic mnie nie wiadomo o związkach generała z Kujawami.Ale też Kujawianką nie jestem. Wydaje się, że powstał na tak zwanej fali.O ile dobrze pamiętam powstanie pomnika i lokalizacja wzbudzały kontrowersje. Ale już tak sobie siedzi w centralnym punkcie parkowym. Mieszkańcy już się opatrzyli z wizerunkiem, a dla przebywających na terenie miasta kuracjuszy jest atrakcją. Ludziska mają się gdzie sfotografować.
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 14:17
Oj błądzicie towarzysze i towarzyszki
Pan Sikorski był związany z pod inowrocławską wsią, w której miał majątek. stąd też nieodzownym były jego częste wizyty w Inowrocławiu, co zapewne miało przełożenie na relaks na łonie Solanek... I tak dalej i tak dalej...
zachęcam do poszukiwań info nt. temat. Tymczasem kilka słów o samym majątku, w którym nawiasem pisząc znajduje się Izba Pamięci poświęcona generałowi (widzisz Generał ) http://parchanie.prv.pl/index_pliki/Page1895.htm
Swoją drogą, aż dziwne, że nie ma jeszcze nic na naszym forum