Zastanawiam się czy w tej szczelinie plot. przypadkiem nie byłem
to jest szczelinka przy pętli autobusowej, przy wiadukcie nad Tuwima. Ogólnie była dostępna po przedostaniu się przez krzaki, więc możliwe że Byłeś Teraz chyba tylko klatka schodowa z niej została bo w tym miejscu umieszczali rurociąg odsysający wodę w trakcie budowy dw fabrycznego 2x50cm fi .
Ta trzecia focia to wejście do LSR-a w parku Sienkiewicza?
edit:
Nie to park przy dw.fabrycznym nie wiedziałem są lsr-ki
Są... i mam nadzieję, że gdyby coś niecnego z nimi się działo dasz nam znać
Licho wie co tam jeszcze planują
jak Byś wykrakał , okazało się że nowo planowana linia tramwajowa ma przebiegać w śladzie jednego z wejść do schronu, w związku z powyższym zaczęli odkopywać dokumentować i ... mają usunąć jedną klatkę wejściową.
:evil: Złowróżbne wizje najczęściej mi się spełniają
Dzięki za info. Jesteś w stanie pilotować temat - tj. kiedy wejdą/rozkują itp.?
dorzucę jeszcze krótki materiał z regionalnej TV
TOYKA reportaż
jeden z młodych eksploratorów już wczoraj dokonał z Ekipą pewnego rodzaju inwentaryzacji i obfocenia tematu jak będzie jakiś namiar to podeślę do jego galeryjki bo jestem z nim w kontakcie
wejście odkopali już pierwszego dnia a chłopaki dokonali penetracji , na jednym foto widać nawet "narzędzie zbrodni-podręczny sprzęt burzący" bo trzeba było pokonać ściankę z cegieł . Fotki są właśnie z wejścia do tego schronu.
Wysłany: Czw 30 Sty, 2014 14:15
Temat tej szczeliny nabrał klarowności
Dopiszę się do listy osób biorących udział w dyskusji i dorzucę parę swoich fotek.
Widać, że już kilka dni po ostatnich Raisy
Ale tego nikt nie wrzucił do tej pory. Jak na moje wyjście awaryjne, więc dramatu nie ma z ewentualnym wejściem do wnętrza...
Trzeba przejrzeć materiał wrzucony w linku wcześniej czy ekipa uwieczniła to miejsce od spodu
Widać, że z robotą się spieszą, bo zaledwie kilka dni od ostatnich Raisy fotek, a już obudowa klatki schodowej zaorana...:
zapraszam do obejrzenia filmu na temat bardzo rozległej i ciekawej sieci kanalizacji łódzkiej, film również porusza tematykę łódzkich LSR-ów
http://www.faho.com.pl/kino-faho pierwszy film
ps
drugi filmik jest chyba dla Admina
Ja rozpoczełam oglądanie filmów od tematu straży pożarnej.Nastula Miałam straż pożarną przez wiele lat na ul .Sienkiewicza po sąsiedzku.Ale jak wiele innych zabytkowych budynków została rozebrana. Obok terenu straży powstały bloki i sąsiedztwo straży było by kłopotliwe, ul.Sienkiewicza jest dość wąska.Ale parking na miejscu rozebranej remizy w niczym nie przeszkadza. Chodziliśmy do tej remizy ze szkoły na wycieczki jak również mogliśmy pod czujnymi oczyma strażaków pozjeżdżać ze wspinalni.
budują nowe centrum Łodzi wraz z dworcem multimedialnym -kolej , autobusy, miejska komunikacja wszystko pod jednym dachem. W miejscu dawnego przejścia podziemnego ma być głowica zachodnia do manewrowania pociągów i przyszłościowo komora startowa dla TBM maszyny drążącej tunel kolei dużych prędkości celem połączenia z Ł.Kaliską ale to odległa historia
co do schronu przy ZOO to ekipa z wcześniej wspomnianej "Kompani Brus" zaopiekowała się nim po odkopaniu. Ogólnie chłopaki mocno działają w temacie szczelin w Łodzi współpracują z zajezdnia Brus która ma być muzeum transportu
Odkopali, wyczyścili na ile się dało. W zapowiedzi zwiedzania zaznaczono aby zabrać oświetlenie własne.Były osoby, czyli organizatorzy całej wyprawy. stan szczeliny dość surowy, ale jeszcze wszystko przed nimi. Znaczna część grupy pomaszerowała na Brus.
[ Dodano: Pią 17 Paź, 2014 17:52 ]
Niestety nie miałam "czołówki" tylko latarkę ręczną i to dość byle jaką , tak że robienie zdjęć było nie lada wyczynem