Dziś zajrzałem do "Album Numizmatyczny" z czasów gdy nie umiałem jeszcze pisać, a już coś zbierałem (słomiany zapał), tylko parę starszych monetek:
- 1 grosz dla Prus Południowych z roku 1797 bity w Królewcu (E)
- 20 Groszy 1923 Rzeczpospolita Polska
- 1 Grosz 1949 Rzeczpospolita Polska
reszta już Rzeczpospolita Ludowa w tym okolicznościowe:
- XXX lat PRL 200 zł
- 50 lat Daru Pomorza 20 zł
- Pierwszy Polak w Kosmosie 20 zł
- Marceli Nowotko 20 zł
- Adam Mickiewicz 10 zł
- Igrzyska XXII Olimpiady 20 zł
- Bolesław Prus 10 zł
- Kazimierz I Odnowiciel 20 zł
- Międzynarodowy Rok Dziecka 20 zł
- 70 Rocznica Powstanie Wielkopolskiego 20 zł
- Boleslaw III Krzywousty 20 zł
- Generał Broni Władysław Sikorski 20 zł
- 50 Rocznica Wojny Obronnej Narodu Polskiego 20 zł
jakieś Pheningi nowsze, nawet Norge coś Espania też, Magyar,
i jedno do identyfikacji
- kolor złoty, "przód" FRIEDR. AUG. III z twarzą jakiegoś generała ?
"tył" FRINNERUNG AN MEINEN REKRUTIRUNGSTAG , jakieś godło z GOTT NIT UNS. - jak nie rozszyfrujecie postaram się foto wstawić. stan idealny więc chyba młoda, ale ładna
nie sowierisze a sowietisze to jest on z nadrukiem takim od 45 roku to jest od czasu podzialu Niemiec na strefy okupacyjne a co do monet to musial bym je zobaczyc, a najchetniej moze nabyc.
podobny to jednak nie to samo co identyczny Mój to ewidentnie okolicznościowy, do tego napisał mi ktoś na IOH że ów Król był ostatnim królem landu Sachem i zginął około 1900 . Za dobry stan jak na tamten rok
podobny to jednak nie to samo co identyczny Mój to ewidentnie okolicznościowy, do tego napisał mi ktoś na IOH że ów Król był ostatnim królem landu Sachem i zginął około 1900 . Za dobry stan jak na tamten rok
Marcinie Lutrze na Twojej fotce jest brak /frankatury/ und date,,,,co sugeruje iż jest to medal
Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 00:49
Gość na znaczku z pieczątką "Berlin" z 22.12.32 roku,to nie jest przypadkiem pan Hindenburg? Jego wizerunkiem bardzo często w tych latach zdobiono znaczki.tego akurat nie posiadam,ale kilka innych serii zaszczyca swą obecnością
medal jest z okazji wstapienia do armii prezentowanej osoby, a co do znaczkow to mam spory zbior do sprzedania moze sa chetni to w niedziele bede na gieldzie jak co tydzien bede mial tez do sprzedania wiele innych zeczy miedzy innymi ordery, monety duzo odznak w tym wojskowe.
Wydany 9 maja 1936 roku w Nowym Jorku na 100 rocznicę stanu Michigan. 1835 to rok kiedy Michigan zaczęło swoją walkę o prawa stanu. Dopiero w 1837 Michigan stało się 26 stanem USA.